Medisch Keuringscentrum


Medisch Keuringscentrum is een onafhankelijk en professioneel medische centrum, die sinds 2000 een breed scala aan keuringen aanbiedt, waarbij kwaliteit en flexibiliteit hoog in het vaandel staat.
Alle keuringen worden uitgevoerd door ervaren artsen. Medisch Keuringscentrum biedt een snelle service en doorlooptijd en verricht kwalitatief uitstekende keuringen conform wettelijke richtlijnen. De keuringen kunnen bij u thuis, op de werkplek of op een ander door u gewenste locatie worden uitgevoerd. Dit kan 7 dagen per week, op elk gewenste tijdstip.
Medisch Keuringscentrum is gespecialiseerd in gericht medisch onderzoek voor verzekeraars, verzekeringstussenpersonen en particulieren.
Het heeft een snelle en efficiƫnte werkwijze en voor degene die voor zichzelf of een ander een medische keuring wilt aanvragen.
Moet u op korte termijn gekeurd worden voor een levensverzekering, uw rijbewijs of een andere soort keuring? Maak dan een afspraak met Medisch Keuringscentrum.
Ondanks het verplichte karakter van de keuring geven veel mensen daarna aan dat ze het onderzoek als positief hebben ervaren. Om u en ons tijd te besparen kunt u eerste gedeelte van de keuringsformulier alvast thuis op uw gemak invullen (de zogenaamde anamnese). Dit zal dan bij de keuring door de arts met u doorgenomen worden.
De resultaten van de verschillende onderzoeken en de bloeduitslagen worden verzameld, verwerkt en zo spoedig mogelijk gerapporteerd aan de verzekeringsmaatschappij.
De verzekeringsmaatschappij beslist over de acceptatie van uw verzekering.

De voordelen op een rijtje
  • Ruime kennis en ervaring
  • 24-uurs dienstverlening, 7 dagen per week
  • Keuring meestal binnen 24 uur mogelijk
  • Snelle rapportage aan de verzekeringsmaatschappij en de mogelijkheid om een digitaal rapport te ontvangen
  • Indien de keuring door de verzekeringsmaatschappij wordt aangevraagd kan de cliĆ«nt het medisch rapport kosteloos aanvragen

Werkwijze

Hoe verloopt de medische keuring?
De vragen moeten zo volledig mogelijk en naar waarheid worden beantwoord.
Om u en ons tijd te besparen kunt u het eerste gedeelte van de keuringsformulier alvast thuis op uw gemak invullen (zgn. anamnese).
Indien van toepassing zal er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden o.a. borstonderzoek bij vrouwen.
Evenals zal er bloed worden afgenomen (inclusief Hiv- test) afhankelijk van de soort keuring en wordt er urine ingezameld.
De arts heeft verzamelmateriaal bij zich en zal u nader informeren.

Wat gebeurt er met uw medische gegevens?De uitslagen van het laboratoriumonderzoek en de andere gegevens die tijdens de keuring zijn
verkregen, worden door Medisch Keuringscentrum zo spoedig mogelijk ten behoeve van een
verzekeringsaanvraag aan de medisch adviseur van uw verzekeringsmaatschappij verzonden. De
medische adviseur beslist uiteindelijk over het resultaat van de keuring. Zonder uw toestemming
worden er geen gegevens aan derden verstrekt. In alle andere gevallen wordt het keuringsrapport
rechtstreeks aan u verzonden. De keuring dient te worden verricht door een onafhankelijke arts,
een arts bij wie u niet onder behandeling of controle bent. Uw eigen huisarts mag geen keuring
ten behoeve van een verzekering verrichten.